Proteste la Belgrad faţă de intenţia preşedintelui Vucic de a impune stare de alertă în perioada 10-13 iulie VIDEO

Proteste la Belgrad faţă de intenţia preşedintelui Vucic de a impune stare de alertă în perioada 10-13 iulie VIDEO

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de protestatari. FOTO Captură video

Mii de oameni s-au adunat marţi seară în centrul Belgradului pentru a protesta faţă de intenţia preşedintelui Alexander Vucic de a institui stare de alertă la sfîrşitul săptămânii, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, dar au fost evacuaţi, prezenţa poliţiştilor în zonă fiind semnificativă, conform Balkan Insights.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial erau o mie de protestatari care au blocat străzile din centrul capitalei sârbe. La un moment dat, mai mulţi dintre ei au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, fiind însă evacuaţi în scurt timp.
 
Conform Balkan Insights, mai multe mii de persoane protestează la această oră la Belgrad şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.
 
Preşedintele Vucic a declarat marţi că adunările vor fi limitate la cinci persoane începând chiar de miercuri şi că pentru weekend este în plan instituirea stării de alertă.
 
”Pregătiţi-vă pentru stare de alertă începând din 10 iulie, probabil ora 6 p.m. până în 13 iulie, ora 5 a.m.”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă spunând că şi-ar dori ca restricţiile să vizeze întreaga Serbie, dar că depinde şi de prim-ministrul Ana Brnabic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: