Primul caz cu Omicron depistat în Spania

Primul caz cu Omicron
depistat în Spania

FOTO Shutterstock

Spania a depistat primul caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului la un bărbat în vârstă de 51 de ani care a sosit, duminică, din Africa de Sud după o escală la Amsterdam, potrivit autorităţilor din sănătate de la Madrid, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unitatea de microbiologie de la spitalul Gregorio Maranon din Madrid, care a secvenţiat şi a confirmat noua variantă, a adăugat într-un mesaj pe Twitter că pacientul este în stare bună, cu simptome uşoare. 

Noua variantă Omicron a SARS-CoV-2, „extrem de transmisibilă”, necesită o „acţiune urgentă”, au avertizat luni miniştrii Sănătăţii din statele membre G7, la finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de Guvernul britanc, care deţine preşedinţia rotativă a oragizaţiei.  

Această variană nouă a SARS-CoV-2 a fost identificată mai întâi în Africa de Sud şi a determinat mai multe ţări europene şi din lume să-şi închidă frontierele pentru unele ţări din Africa australă - Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic, dar şi Zambia, Malawi sau Angola. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările