Premierul maghiar Viktor Orban: „Noi ne vom afla printre puţinii care vor rămâne în UE, dacă va lua sfârşit vreodată“

Premierul maghiar Viktor Orban: „Noi ne vom afla printre puţinii care vor rămâne în UE, dacă va lua sfârşit vreodată“

Viktor Orban FOTO EPA-EFE

Premierul maghiar Viktor Orban a asigurat într-un interviu pentru postul public de radio că Ungaria va fi printre puţinele ţări care nu vor fi dispuse să părăsească blocul comunitar dacă aceasta va ajunge în situaţia în care ar putea să se dezintegreze, potrivit Reuters preluat de Agerpres.

„Dacă ne uităm la întregul an, primim mai mulţi bani de la Bruxelles decât plătim. Dar dacă scădem suma pe care o repatriază în fiecare an companiile occidentale, balanţa este negativă", a spus Orban.
 
„UE este importantă pentru noi pentru că îi furnizează Ungariei o piaţă. Trebuie să susţinem UE şi să rămânem în ea. Din acest motiv, indiferent de fisurile care vor apărea, noi ne vom afla printre puţinii care vor rămâne în Uniune, dacă va lua sfârşit vreodată", a subliniat premierul ungar.
 
Viktor Orban, pe care îl aşteaptă anul viitor un scrutin ce se anunţă intens contestat, a reuşit să atragă investiţii majore în industria automobilelor şi producătoare, ce au susţinut creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, contribuind la o crearea unei imagini bune pentru guvernul său sub aspectul managementului economic.
 
El a menţionat că anul acesta creşterea economică va trece probabil de 5,5%. Viktor Orban le va prezenta deputaţilor proiectele guvernamentale în cadrul şedinţei inaugurale a sesiunii de toamnă a legislativului, luni.
 
Ungaria şi Polonia se află în dispută cu Bruxellesul în aspecte care merg de la libertatea presei la drepturile comunităţii LGBT, iar în iulie a.c. Comisia Europeană a lansat o procedură legală împotriva lor în legătură cu o serie de măsuri adoptate la Budapesta şi Varşovia şi despre care UE susţine că discriminează comunitatea gay, aminteşte Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările