Peste 300 de civili au fost evacuaţi din Azovstal, potrivit preşedintelui Zelenski

Peste 300 de civili au fost evacuaţi din Azovstal, potrivit preşedintelui Zelenski

FOTO EPA-EFE

Preşedintele Zelenski a declarat că peste 300 de civili au fost evacuaţi din oţelăria Azvostal, din Mariupol, obiectiv care se află sub atacul ruşilor de mai multe săptămâni.

În timpul discursului său de noapte, Volodimir Zelenski a spus că evacuarea celor 300 de civili încheie prima fază a evacuărilor de la oţelăria Azovstal.

Acesta le-a mulţumit echipelor de la Crucea Roşie şi ONU pentru ajutorul dat îndeplinirii misiunii de salvare a femeilor şi copiilor blocaţi la Azovstal. 

"Sunt recunoscător echipelor Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi Naţiunilor Unite pentru că ne-au ajutat să ducem la îndeplinire prima fază a misiunii de evacuare a Azovstal. Au fost salvate peste 300 de persoane, femei şi copii", a spus Zelenski.

Şi vicepremierul ucrainean, Irina Vereşciuk, a scris pe contul său de Telegram că prima parte a operaţiunilor umanitare din Mariupol s-a încheiat. 

Preşedintele ucrainean a precizat că acum guvernul său se pregăteşte pentru a doua fază de evacuare care îi vizează pe răniţi şi medici. De asemenea acesta a mai spus şi că se lucrează la evacuarea armatei. 

Mesajul lui Zelenski este unul cât se poate de clar: "Poporul ucrainean nu îşi va pierde speranţa". 

"Nu ne oprim. În fiecare zi căutăm o opţiune diplomatică care poate funcţiona", a declarat Zelenski.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările