Marea Britanie oferă Ucrainei sprijin militar suplimentar de 1,3 miliarde de lire sterline

Marea Britanie oferă Ucrainei sprijin militar suplimentar de 1,3 miliarde de lire sterline

FOTO Twitter

Marea Britanie a declarat că va sprijini Ucraina cu încă 1.3 miliarde de lire sterline. Anunţul a fost făcut chiar înainte de apelul video planificat, duminică, de liderii G7 cu preşedintele Zelenski.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul britanic Boris Johnson este unul din cei mai puternici susţinători ai eforturilor Ucrainei de a face faţă atacurilor armatei ruse de când Putin a lansat invazia pe teritoriul Ucrainei la începutul acestui an, relatează news.ro.

"Atacul brutal al lui Putin nu doar cauzează devastări de nedescris în Ucraina, ci ameninţă de asemenea pacea şi securitatea în întreaga Europă", a spus Boris Johnson într-un comunicat. 
 
Marea Britanie îşi ia un angajament dublu faţă de angajamentele anterioare privind sprijinul militar acordat Ucrainei. Guvernul britanic a spus că aceasta este cea mai mare rată a cheltuielilor pentru un confict militar după războaiele din Irak şi Afganistan. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările