Marea Britanie va emite paşapoarte COVID. Toată populaţia adultă ar putea fi vaccinată până la finalul lunii iulie

Marea Britanie va emite paşapoarte COVID. Toată populaţia adultă ar putea fi vaccinată până la finalul lunii iulie

Pasaport COVID. FOTO Shutterstock

Guvernul britanic intenţionează să le ofere cetăţenilor, pentru vacanţa de vară, un pasaport COVID-19, un certificat care să ateste că o persoană a fost vaccinată, a informat joi publicaţia Daily Telegraph, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planurile legate de introducerea paşaportului COVID-19, au fost discutate de funcţionari ai guvernului şi de reprezentanţi ai sectorului turistic. Guvernul analizeză structura certificatului, care ar putea fi digital sau chiar pe hârtie. Acesta ar avea certificarea Guvernului şi ar permite acceptarea documentului de către autorităţile vamale din ţările de destinaţie.

Iniţial, acest document trebuia să fie introdus, începând cu data de 17 mai, pentru persoanele care îşi doresc să călătorească şi să demonstreze în ţara de destinaţie că sunt vaccinate.

În prezent, Regatul Unit interzice călătoriile în afara ţării, însă autorităţile au început o relaxare a măsurilor antiepidemice, care în principiu ar trebui să se încheie la sfârşitul lunii iunie, când nu vor mai exista restricţii anticoronavirus.

Regatul Unit a vaccinat deja persoanele de peste 50 de ani şi persoanele cele mai vulnerabile şi speră să-şi vaccineze întreaga populaţie adultă până la sfârşitul lunii iulie, relatează aceeaşi sursă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările