Mai mulţi scoţieni au ocupat castelul din Edinburgh în baza unui articol din Magna Carta, act semnat în anul 1215: „Ne-am luat castelul înapoi!” VIDEO

Mai mulţi scoţieni au ocupat castelul din Edinburgh în baza unui articol din Magna Carta, act semnat în anul 1215: „Ne-am luat castelul înapoi!” VIDEO

Castelul din Edinburgh FOTO Getty Images

Un grup de aproximativ 20 de protestatari au intrat marţi seară în castelul din Edinburgh, susţinând că vor să ocupe construcţia în baza articolului 61 al Magna Carta Libertatum, act semnat în anul 1215.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestatarii au filmat protestul şi l-au transmis în direct pe Facebook. „Castelul aparţine poporului” susţine o femeie care apare în înregistrarea video. Aceasta a adăugat că poporul scoţian „a fost minţit toată viaţa lui” şi că „această clădire ne aparţine, ne-am luat castelul înapoi (...) pentru a restaura domnia legii”.
 
Un alt bărbat poate fi auzit cum adaugă: „Trădarea a avut loc pentru prea mult timp, nu putem sta deoparte şi să lăsăm pe toată lumea să piară sub legislaţia aceasta stupidă şi tirania necinstită a guvernului, aşa că trebuie să luăm totul înapoi, nu doar castelul”.
 
În momentul în care poliţiştii apar la faţa locului, femeia le spune acestora că ocupă construcţia în baza articolului 61 din Magna Carta.
 
Actul nu a fost aplicat niciodată în Scoţia.
 
Poliţia a anunţat că negociază cu protestatarii pentru ca aceştia să părăsească în mod paşnic castelul, notează The Guardian.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările