Laura Codruţa Kovesi caută ofiţer de presă pentru Parchetul European. Ce criterii trebuie să îndeplinească doritorii

Laura Codruţa Kovesi caută ofiţer de presă pentru Parchetul
European. Ce criterii trebuie să îndeplinească doritorii

Laura Codruţa Kovesi a fost conformată procuror şef al Parchetului European în octombrie 2019 FOTO: EPPO

Aflat în plin proces de completare a echipei, Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi caută un ofiţer de presă. Data limită de aplicare este 22 februarie, iar pentru post pot aplica şi români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei care doresc să aplice pentru postul de ofiţer de presă la Parchetul European (EPPO), ce are sediul în Luxemburg, trebuie să ştie că printre responsabilităţile pe care le va avea persoana selectată se numără: crearea de comunicate de presă, crearea de conţinut pentru website-ul şi conturile de social media ale Parchetului European, organizarea interviurilor susţinute de către conducerea Parchetului European cu jurnaliştii, realizarea unei reviste zilnice a presei. Mai multe informaţii pot fi obţinute accesând linkul următor al EPPO:

 https://www.eppo.europa.eu/vacancies/press-officer-ad5

Candidaţii trebuie să completeze în limba engleză şi să trimită până pe 22 februarie un formular de 13 pagini unde trebuie să specifice printre altele defalcat experienţa în muncă, ce limbi străine cunosc şi ce îi motivează să candideze pentru postul de ofiţer de presă la Parchetul European.

În octombrie 2019, Laura Codruţa Kövesi a fost confirmată procuror şef al Parchetului European de către Parlamentul şi Consiliul Europei.

Parchetul European (EPPO) va ancheta şi va urmări penal fraude şi alte infracţiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE: fraudele la cheltuielile şi veniturile bugetului UE, fraudele legate de TVA (dacă implică cel puţin două state membre şi prejudiciul este de cel puţin 10 milioane euro), spălarea de bani provenind din sumele fraudate de la bugetul UE, corupţia activă şi pasivă şi deturnarea de fonduri care aduc atingere intereselor financiare ale UE, participarea la o organizaţie criminală dacă principalele activităţi constituie infracţiuni ce aduc atingere bugetului UE, arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

EPPO îşi poate exercita competenţa şi în cazul unor infracţiuni cu repercusiuni la nivelul UE sau dacă ar fi săvârşite de funcţionari, alţi agenţi ai UE sau membri ai instituţiilor UE, chiar dacă prejudiciul este inferior sumei de 10.000 euro.

Vă mai r​ecomandăm şi:

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi, la Bruxelles

16 persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror european delegat în România. Cum se face selecţia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările