JO de la Beijing: Şi Marea Britanie a anunţat un boicot diplomatic al competiţiei

JO de la Beijing: Şi Marea Britanie a anunţat un boicot diplomatic al competiţiei

Beijingul este criticat pentru suprimarea protestelor democratice din Hong Kong FOTO EPA-EFE

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, miercuri, un “boicot diplomatic” al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, competiţie care se va desfăşura în perioada 4-20 februarie 2022. Niciun ministru britanic nu va face deplasarea în China pentru JO, informează L’Equipe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Johnson a precizat boicotul sportiv nu este politica guvernului său, însă Marea Britanie va boicota diplomatic competiţia. 

“Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing”, a spus Boris Johnson în Parlament. 

Marea Britanie urmează astfel exemplul SUA şi al Australiei, care au anunţat recent că vor boicota diplomatic JO de la Beijing din cauza problemelor cu privire la respectarea drepturilor omului de către China. 

Guvernele mai multor ţări critică Beijingul pentru încălcări grave ale drepturilor omului comise în cazul minorităţii uigure din provincia Xinjiang, caracterizate de unii chiar ca un “genocid”. În plus, Beijingul este criticat pentru suprimarea protestelor democratice din Hong Kong.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările