Jens Stoltenberg: NATO doreşte reluarea dialogului cu Rusia, în pofida disputei despre spionaj

Jens Stoltenberg: NATO doreşte reluarea dialogului cu Rusia, în pofida disputei despre spionaj

FOTO: EPA-EFE

Alianţa Nord-Atlantică(NATO) va încerca să găsească modalităţi de comunicare cu Rusia, în pofida tensiunilor bilaterale şi a deciziei Moscovei de suspendare a contactelor diplomatice, a afirmat, miercuri seară, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

„Relaţiile dintre NATO şi Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece. Însă, pentru noi, asta nu este un argument împotriva dialogului", a afirmat Jens Stoltenberg, scrie Mediafax.
 
Secretarul general al NATO şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a suspenda contactele diplomatice cu Alianţa Nord-Atlantică. „Noi credem cu tărie că, mai ales în perioadele în care tensiunile sunt la cote ridicate şi când lucrurile sunt dificile, este important să avem dialog", a subliniat Jens Stoltenberg.
 
Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare pe lângă NATO şi pe cea a Alianţei Nord-Atlantice la Moscova după retragerea la începutul lunii octombrie a acreditărilor pentru opt diplomaţi de la sediul misiunii ruse la Bruxelles din cauza unor acuzaţii de spionaj, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.
 
Alianţa Nord-Atlantică a exclus, pe 6 octombrie, opt membri ai Misiunii diplomatice a Rusiei la NATO acuzaţi că erau "ofiţeri nedeclaraţi ai serviciilor de informaţii ruse". De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică a redus la zece numărul funcţionarilor diplomatici ruşi care puteau primi acreditări la Misiunea Rusiei.
 
Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate de câţiva ani, pe fondul disensiunilor referitoare la activităţi militare şi la criza din Ucraina, iar contactele formale sunt limitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările