Franţa ar putea prelungi folosirea „certificatului sanitar” până în iulie 2022

Franţa ar putea prelungi folosirea „certificatului sanitar” până în iulie 2022

Obiectivul guvernului este de a-i încuraja să se vaccineze pe cei 26,5% dintre francezii care nu au primit încă cele două doze.

Deputaţii francezi au dat în cursul nopţii de miercuri spre joi o primă undă verde unui proiect de lege care deschide controversata posibilitate de a recurge la „certificatul sanitar" până la 31 iulie 2022, notează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Certificatul sanitar francez împotriva COVID-19 restrânge accesul la numeroase locuri publice, cum ar fi baruri, cafenele, cinematografe sau transporturi pe distanţe lungi. El se eliberează din data de 9 august persoanelor care sunt complet vaccinate ori au un recent test negativ.

Începând cu 30 august, el a fost impus şi celor 1,8 milioane de angajaţi în contact cu publicul, obiectivul guvernului fiind acela de a-i încuraja să se vaccineze pe cei 26,5% dintre francezii care nu au primit încă cele două doze, transmite Agerpres. 

Proiectul de lege a fost adoptat cu doar zece voturi de diferenţă, cu 135 de voturi pentru şi 125 împotrivă, după două zile de dezbateri în Adunarea Naţională, marcate regulat de aprinse dispute verbale şi invective în plen. Textul urmează să fie examinat de Senat la 28 octombrie..

Manifestaţii au avut loc în fiecare sâmbătă în Franţa de la introducerea certificatului sanitar, adunând până la 237.000 de persoane în punctul de maxim al mobilizării, dar opoziţia a slăbit în ultimele săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările