Franţa: Agresiune comisă într-o grădiniţă de un bărbat care a invocat gruparea Stat Islamic

Franţa: Agresiune comisă într-o grădiniţă de un bărbat care a invocat gruparea Stat Islamic

Poliţia caută agresorul Foto: AFP

Un educator a fost agresat cu foarfeca şi cutter-ul, luni dimineaţă, la grădiniţa publică Jean Perrin din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), de un bărbat care a invocat gruparea Stat Islamic, relatează „Le Parisien“ în ediţia online.

Informaţia, dezvăluită iniţial de TF1, a fost confirmată de Parchetul din Bobigny. Educatorul a fost spitalizat la Lariboisiere (Paris), dar viaţa sa nu este în pericol. 
 
Suspectul, care este căutat activ de autorităţi, ar fi invocat gruparea Stat Islamic în momentul agresiunii. Parchetul antiterorist a preluat ancheta în acest caz.
 
Potrivit informaţiilor obţinute de „Le Parisien“, bărbatul era îmbrăcat cu un combinezon alb de zugrav când a pătruns în grădiniţă, unde l-a agresat pe educatorul care era singur şi îşi pregătea orele. Agresorul ar fi lovit victima cu un obiect ascuţit la nivelul gâtului. Înainte de a fugi, agresorul ar fi declarat: „Asta este pentru Daesh (gruparea Stat Islamic, n.red.), este un avertisment“.
 
La 18 noiembrie, un profesor de istorie de la o şcoală evreiască din Marsilia a fost înjunghiat de trei bărbaţi care au făcut afirmaţii antisemite. „Profesorul a fost acostat de trei bărbaţi aflaţi pe două scutere“, declara atunci procurorul Brice Robin.
 
Unul dintre ei avea un tricou cu gruparea SI şi altul a prezentat o fotografie de pe telefon cu Mohamed Merah, autorul atacurilor armate din 2012 de la Toulouse şi Montauban, soldate cu şapte morţi. Cei trei l-au insultat, ameninţat şi înjunghiat pe profesor, apoi au fost deranjaţi de apariţia unei maşini şi au fugit.
 
Gruparea Stat Islamic le-a cerut susţinătorilor săi să atace personalul din sistemul francez de educaţie naţională, potrivit ultimului număr al revistei sale în limba franceză Dar Al Islam, care are pe copertă titlul „Franţa în genunchi“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările