Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik cere să fie eliberat condiţionat

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik cere să fie eliberat condiţionat

Anders Behring Breivik, în prim-plan FOTO Arhivă

Extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, a cerut să fie eliberat condiţionat, a anunţat miercuri avocatul său, Øystein Storrvik, la peste nouă ani de la cel mai sângeros masacru comis vreodată pe timp de pace în Norvegia, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Breivik se plânge din nou de condiţiile de detenţie şi intenţionează să dea statul în judecată.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis 77 de persoane provocând explozia unei bombe în apropierea sediului Guvernului norvegian, apoi deschizând focul la o tabără a tinerilor laburişti pe Insula Utøya.

Extremistul de dreapta în vârstă de 41 de ani a fost condamnat în 2012 la pedeapsa maximă - 21 de ani de închisoare - care poate fi prelungită la infinit.

„Am trimis în numele său o cerere de eliberare condiţionată”, a declarat avocatul pentru publicaţia norvegiană Verdens Gang (VG).

„Are dreptul la o examinare cu privire la eliberarea condiţionată odată cu expirarea perioadei minime, care este de zece ani în cazul său. Este un drept pe care îl au toţi condamnaţii”, a adăugat el.

Potrivit avocatului, Breivik intenţionează să dea din nou statul în judecată pentru condiţiile sale de detenţie, deplângând în special faptul că este ţinut izolat.

La Skien, unde îşi ispăşeşte pedeapsa, Breivik dispune de trei celule de peste 10 metri pătraţi fiecare, echipate cu un televizor cu jocuri video, calculator (fără conexiune la internet) şi aparate de fitness.

Organizaţia care reprezintă familiile victimelor lui Breivik nu a dorit să comenteze informaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: