Extremistul Breivik susţine că regretă că a ucis 77 de persoane

Extremistul Breivik susţine că regretă că a ucis 77 de persoane

Anders Behring Breivik FOTO Arhivă

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik susţine într-o scrisoare că îi pare rău că a ucis 77 de persoane în 2011, scrie publicaţia norvegiană Verdenss Gang.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Regret ce am făcut pe 22 iulie 2011 şi, dacă ar fi posibil, aş face totul pentru a nu se mai repeta“, scrie VG citând dintr-o scrisoare trimisă de Breivik administraţiei penitenciarului unde ispăşeşte o pedeapsă la 21 de ani de detenţie.

În plus, Breivik, care şi-a schimbat identitatea şi vrea să fie numit de-acum încolo Fjotolf Hansen, a scris că are nevoie de ajutor pentru a renunţa la ideile extremiste şi pentru a deveni un deţinut model.

Unii experţi pun la îndoială faptul că Breivik regretă cu adevărat şi vrea să se schimbe în bine.

„Nu există niciun motiv să avem încredere în remuşcările lui. Evident, este o tentativă de manipulare din partea lui Breivik. Nu se simte bine în închisoare şi vrea să iasă“, este de părere psihiatrul Hening Varey.

Anders Behring Breivik, în prezent în vârstă de 38 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de 21 de ani de închisoare ce poate fi prelungită.

El a ucis 77 de persoane în două atacuri comise în aceeaşi zi, 22 iulie 2011, la scurt timp unul după celălalt. După ce a plasat o bombă şi a ucis opt persoane în faţa Guvernului norvegian, Breivik s-a deghizat în poliţist şi s-a dus pe Insula Utoya. Acolo a deschis focul împotriva participanţilor la o tabără de vară a tinerilor laburişti, provocând moartea a 69 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările