Europolul avertizează în privinţa riscului apariţiei unor vaccinuri false împotriva COVID-19

Europolul avertizează în privinţa riscului apariţiei unor vaccinuri false împotriva COVID-19

FOTO AFP

Şefa Europol, agenţia UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii, a avertizat asupra pericolului apariţiei unor false vaccinuri anti-COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o serie de declaraţii publicate duminică în publicaţii aparţinând grupului media Funke, Catherine De Bolle evocă un risc real ca delincvenţii să încerce să profite de cererea uriaşă pentru vaccin.

Şefa Europol a avertizat că oficialităţi din domeniu au identificat deja semne concrete ale unor posibile acte criminale în acest sens, cum ar fi faptul că presupuse vaccinuri sunt oferite spre vânzare pe social media, transmite DPA, potrivit Agerpres.

De Bolle le-a cerut consumatorilor să aibă grijă, afirmând că oricine va risca şi va da curs unor asemenea oferte va avea cel mai probabil surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi un fals vaccin, ultima variantă putând avea serioase consecinţe din punct de vedere al sănătăţii.

Directoarea Europol a precizat că agenţia pe care o conduce a trimis deja alertele corespunzătoare şi le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările