Comuniştii moldoveni au protestat de ziua de naştere a lui Voronin

Comuniştii moldoveni au protestat de ziua de naştere a lui Voronin

Vladimir Voronin atacă România şi pe Băsescu

Aproximativ 80 de comunişti moldoveni au protestat marţi dimineaţa, de ziua de naştere a lui Vladimir Voronin

Simpatizanţii din cadrul PCRM au protestat în faţa hotelului Codru, unde are loc o conferinţă internaţională pe tema "Democraţia după totalitarism", organizată de asociaţia tinerilor istorici, relatează ProTV Chişinău, citat de Mediafax.

Protestatarii susţin că participanţii la conferinţă urmăresc interzicerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi a simbolurilor comunismului.

În fruntea manifestanţilor s-au aflat deputaţii comunişti Marc Tkaciuc, Iurie Muntean, Grigore Petrenco şi Eduard Muşuc.

Liderul comunist şi fostul preşedinte al ţării Vladimir Voronin împlineşte marţi vârsta de 69 de ani. El îşi sărbătoreşte ziua de naştere în străinătate.

Protestatarii comunişti au scandat "Jos fasciştii!", "Jos Ghimpu!".

"E păcat să ne despărţim de comunism în tăcere", a reacţionat, în cadrul conferinţei, Virgil Ţârău, vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii din România, citat de ziarul Timpul.

"Mesajul nostru este unul ştiinţific, de schimb de idei şi experienţe cu colegii din fostele ţări sovietice. Este o ruşine să discutăm de ororile staliniste, despre deportări, foamete?", a întrebat Igor Sarov, decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii de Stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: