Comisia Europeană propune limitarea călătoriilor din India. Măsuri restrictive chiar şi pentru persoanele vaccinate

Comisia Europeană propune limitarea călătoriilor din India. Măsuri restrictive chiar şi pentru persoanele vaccinate

Comisia Europeană / FOTO Arhivă

Comisia Europeană face apel la statele membre să acţioneze coordonat pentru restricţionarea temporară a călătoriilor din India, pentru a limita răspândirea tulpinii virusului SARS-CoV-2 care a făcut ravagii în această ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul Comisiei Europene vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să reclasifice varianta de virus cu origini în India drept una „îngrijorătoare”, ridicând nivelul de alertă.

Statele UE ar trebuie să aplice o „frână de urgenţă” în cazul călătorilor non-esenţiali din India, a transmis Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

„Este important să limităm la minimul strct categoriile de indivizi care pot călători din India pentru motive esenţiale şi să-i supunem pe cei care o fac unui proces de testare şi carantinare”, mai arată Comisia.

Măsurile ar trebui aplicate indiferent dacă persoanele care călătoresc sunt vaccinate sau nu.

Restricţiile nu trebuie să-i afecteze pe cei care călătoresc din motive întemeiate, cum ar fi probleme de familie sau persoane care au nevoie de protecţie internaţională ori din motive umanitare, se arată în comunicat. Cetăţenii UE şi rezidenţii pe termen lung, împreună cu familiile lor, trebuie să poată călători în continuare în Europa. 

Varianta indiană a coronavirusului, B.1.617, care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India, a fost detectată în 44 de ţări, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii În India, numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este în creştere, iar numărul deceselor a atins un nou record.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările