Cinci persoane au fost ucise în Ucraina, în confruntări între armată şi rebelii separatişti proruşi

Cinci persoane au fost ucise în Ucraina, în confruntări între armată şi rebelii separatişti proruşi

FOTO Arhivă

Cinci persoane, între care se numără şi patru soldaţi ucraineni, au fost ucise, sâmbătă, în estul Ucrainei, în confruntări între armata ucraineană şi rebeli separatişti proruşi, informează AFP.

Acestea sunt cele mai importante pierderi înregistrate în ultima perioadă pentru o singură zi de confruntări în regiune.
 
Potrivit armatei ucrainene, cei patru soldaţi au murit la nord de Doneţk. Şi separatiştii au anunţat decesul unuia dintre ei.
 
“Situaţia în zonele de operaţiuni antiteroriste s-a înrăutăţit”, se arată într-un comunicat al armatei ucrainene, în care se precizează că doi soldaţi au fost răniţi.
 
Ucraina este devastată din aprilie 2014 de un conflict armat între forţele guvernamentale şi separatişti ruşi, soldat cu peste 10.000 de morţi.
 
Kievul şi Occidentul acuză Rusia că-i susţine militar pe rebeli, ceea ce Moscova dezminte.
 
Acorduri de pace semnate la Minsk în 2015 au condus la instaurarea mai multor armistiţii, care au condus în mare parte la o încetare a violenţelor.
 
Însă partea politică a acordurilor de la Minsk nu a fost nicioată pusă în aplicare. Beligeranţii se acuză reciproc de acest eşec.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările