Charles Michel: Uniunea Europeană este înconjurată de „un arc de instabilitate”

Charles Michel: Uniunea Europeană este înconjurată de „un arc de instabilitate”

Charles Michel FOTO EPA-EFE

Brexitul face parte dintr-un „arc de instabilitate” care înconjoară Uniunea Europeană, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care plasează decizia britanicilor de a ieşi din blocul comunitar în aceeaşi categorie cu ameninţările provenind din Turcia, Rusia, Libia sau Siria, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un arc de instabilitate s-a dezvoltat în jurul nostru”, a apreciat Michel în cursul unei conferinţe online a grupului de reflecţie Bruegel.

„Rezultatul (Brexitului, n. red.) a zguduit Uniunea Europeană. Această alegere a fost resimţită ca un eşec al construcţiei europene”, a adăugat el.

„Adevărul este că britanicii se confruntă cu o dilemă. Ce model de societate îşi doresc?”, s-a întrebat preşedintele Consiliului European în contextul în care Bruxellesul vrea ca Londra să îşi asume consecinţele alegerii de a părăsi blocul comunitar.

Marea Britanie a ieşit din UE la 31 ianuarie, dar s-a angajat să aplice normele europene până la sfârşitul anului în curs. Un acord comercial este negociat în prezent de cele două părţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările