Cel puţin şase persoane au fost ucise în două atacuri atribuite PKK în sud-estul Turciei

Cel puţin şase persoane au fost ucise în două atacuri atribuite PKK în sud-estul Turciei

FOTO Arhivă

Cel puţin şase persoane au fost ucise luni, în două atacuri separate produse în sud-estul Turciei, zonă cu populaţie majoritar kurdă, au declarat surse din serviciile de securitate, adăugând că violenţele s-au intensificat în regiune în ultimele 24 de ore, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

O bombă a vizat un vehicul de poliţie în oraşul Silopi, din provincia Sirnak, în apropiere de graniţa cu Irakul, la câteva ore după ce avioane de luptă turce au atacat tabere ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), din nordul Irakului.
 
Patru civili au fost ucişi, iar alte 19 persoane au fost rănite, inclusiv cinci poliţişti. Potrivit agenţiei de presă turce Dogan, bomba a fost amplasată într-un canal şi a fost detonată când a trecut un vehicul de poliţie.
 
Anterior, în apropiere de oraşul Van, luptători PKK au detonat o mină controlată de la distanţă, în momentul în care pe deasupra ei a trecut un vehicul blindat. Doi ofiţeri de poliţie au fost ucişi, iar un al treilea a fost rănit.
 
Ciocnirile dintre forţele de securitate turce şi PKK se află la un nivel fără precedent în ultimele două decenii. Mii de militanţi şi sute de civili şi soldaţi au fost ucişi din iulie, când a eşuat un armistiţiu, până în prezent. Guvernul a refuzat să se întoarcă la masa negocierilor şi a ameninţat că va “lichida” PKK, considerată o organizaţie teroristă în Turcia, Europa şi SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările