Cazuri asociate cu o nouă „variantă“ a SARS-CoV-2 în partea de sud a Marii Britanii. Londra impune nivelul maxim de restricţii epidemice

Cazuri asociate cu o nouă „variantă“ a SARS-CoV-2 în partea de sud a Marii Britanii. Londra impune nivelul maxim de restricţii epidemice

Testare Covid-19

În Marea Britanie numărul de cazuri confirmate de coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile. Peste 1.000 de noi cazuri sunt asociate cu o nouă "variantă" a SARS-CoV-2. Toate aceste cazuri au fost descoperite mai ales în zona de sud a Marii Britanii şi ar putea avea legătură cu creşterea numărului de persoane infectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei'', a spus ministrul Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului. ''Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente'', a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, relatează Digi 24.

''Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin'', a precizat Matt Hancock. 

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că atât Londra cât şi alte comitate învecinate vor trece la nivelul maxim de restricţii antiepidemice. În Londra şi zonele care urmează să fie carantinate se vor închide restaurantele şi barurile, se limitează ieşirile din casă, însă şcolile îşi vor continua activitatea în mod normal. Doar două subdiviziuni administrative londoneze, Greenwich şi Islington, au ales să închidă şcolile.

Sistemul de restricţii epidemice elaborat de guvernul britanic este pe 3 nivele. Londra se află la al doilea nivel în acest moment.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările