Bruxelles va intra, vineri, în carantină timp de două ore. „E o glumă belgiană! Depăşeşte limita mea de toleranţă”

Bruxelles va intra, vineri, în carantină timp de două ore. „E o glumă belgiană! Depăşeşte limita mea de toleranţă”

Foto EPA-EFE

Capitala Belgiei renunţă, vineri, la restricţiile din timpul nopţii. Totuşi, localnicii din Bruxelles trebuie să intre în case la ora 22.00, însă  două ore mai târziu vor fi liberi să iasă din nou, după ce carantina de noapte va fi ridicată în Belgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aceasta este o glumă belgiană şi nici măcar o glumă belgiană bună”, a declarat joi dimineaţă parlamentarul de Bruxelles Gilles Verstraeten, la radio. „Depăşeşte limita mea de toleranţă”, a completat el.

Carantina de noapte din Belgia va fi ridicată şi înlocuită cu interzicerea adunărilor a mai mult de trei persoane din gospodării diferite în acelaşi interval de timp – 22.00 – 5.00.

Restricţiile impuse în toată Belgia în octombrie, pentru a stopa izbucnirea de noi focare COVID, au început să fie ridicate luna trecută. Şcolile şi frizeriile s-au redeschis pe 19 aprilie şi a fost ridicată interdicţia de a călători în scop turistic în afara graniţelor ţării.

Următoarea fază a relaxării are loc pe 8 mai, când cafenelele şi restaurantele vor avea permisiunea de a-şi deschide terasele, conform Euronews.

Cu peste 24.400 de decese de la începutul pandemiei, ţara de 11,5 milioane are a 10-a cea mai mare rată a deceselor cauzate de COVID-19 în raport cu populaţia din lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Rata de incidenţă de 14 zile se ridică în prezent la 392,2 cazuri la 100.000 de locuitori, plasând-o în jumătatea inferioară a ţărilor UE, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările