Adolescenta palestiniană pe care Angela Merkel a făcut-o să plângă a primit drept de şedere în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captura YouTube
Foto captura YouTube

Adolescenta palestiniană refugiată care a izbucnit în lacrimi când cancelarul german Angela Merkel i-a spus că ar putea fi deportată a primit drept de rezidenţă în Germania, până în octombrie 2017, potrivit tabloidului Bild, citat de Reuters.

Reem Sahwil a început să plângă în timpul unei discuţii transmise în direct la TV, când Angela Merkel i-a spus ca Germania nu-i poate primi pe toţi migranţii care vor să se stabilească acolo.

Cancelarul german a mângâiat-o pe Sahwil pe spate, atrăgând replicile sarcastice ale internauţilor care au acuzat-o pe şefa guvernului de la Berlin că este lipsită de empatie şi că arăta caraghios în timpul scenei amintite. Un videoclip al schimbului de replici dintre Merkel şi refugiata acum în vârstă de 14 ani a devenit rapid foarte popular pe internet, însoţit pe reţelele sociale de limbă germană de eticheta (hashtag) #merkelstreichelt, care se poate traduce ca „mângâierile lui Merkel“.

Tânăra palestiniană a primit dreptul de rezidenţă pe teritoriul Germaniei, până în octombrie 2017, potrivit tabloidului Bild, care citează surse din cadrul serviciului  imigrări din oraşul Rostock, din nordul Germaniei.

„Fata lui Merkel poate sta aici!“ a titrat Bild în ediţia sa de joi, adăugând că adolescenta are rezultate foarte bune la şcoală şi că părinţii şi fratele său au primit, de asemenea, dreptul de a locui temporar în Germania.

„Sunt foarte mulţumit că situaţia lui Reem s-a clarificat. Perioada de nesiguranţă s-a încheiat şi ea poate locui aici“, a declarat, pentru Bild, Lorenz Caffier, ministru de Interne al landului german Mecklenburg-Vorpommern. 

Momentul în care Sahwil a început să plângă a fost unul dintre cele mai proaste din punct de vedere al imaginii pentru Angela Merkel, care a fost numită Personalitatea Anului atât de revista Time cât şi de publicaţia Financial Times, după ce a decis, în luna august, să redeschidă graniţele Germaniei pentru refugiaţi, cei mai mulţi imigranţi care fugeau de războiul din Orientul Mijlociu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite