Şase membri ai unui grupări neonaziste, arestaţi în Franţa pentru plănuirea unui atac împotriva unei loje masonice

Şase membri ai unui grupări neonaziste, arestaţi în Franţa pentru plănuirea unui atac împotriva unei loje masonice

Poliţia franceză FOTO EPA-EFE

Şase membri ai unui grupuscul neonazist, suspectaţi de plănuirea unui atentat împotriva unei loje masonice, au fost arestaţi marţi în Doubs şi Bas-Rhin (est), a dezvăluit vineri o sursă judiciară şi una apropiată dosarului, confirmând o informaţie obţinută de BFMTV, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei dintre suspecţi - doi bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani - urmau să compară vineri în faţa unui judecător de instrucţie la Paris, în vederea unei eventuale inculpări cu privire la o „asociere de răufăcători teroristă criminală”, potrivit sursei judiciare.

Ceilalţi trei suspecţi - de asemenea doi bărbaţi şi o femeie - au fost eliberaţi, fără să fie angajate urmăriri împotriva lor, în acest stadiu.

Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă preliminară în februarie 2021 cu privire la activităţile acestui grup de ultradreapta.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoanele vizate sunt suspectate de faptul că au vrut să pregătească o acţiune violentă vizând o lojă masonică.

Ameninţarea nu părea, însă, iminentă.

Suspecţii au fost arestaţi în urma unor conversaţii pe care le-au purtat şi pentru că au au căutat explozivi şi au efectuat reperări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările