Şapte episcopi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, atacaţi cu acid de un preot cercetat pentru implicare în trafic de droguri

Şapte episcopi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, atacaţi cu acid de un preot cercetat pentru implicare în trafic de droguri

Ieronim al II-lea, capul Bisericii Ortodoxe a Greciei / FOTO EPA-EFE

Şapte episcopi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei au fost răniţi în urma unui atac cu acid de către un preot cercetat disciplinar în Atena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei episcopi se află în continuare în spital în urma atacului care a avut loc miercuri seară. Un poliţist care se afla la faţa locului în momentul incidentului a fost şi el rănit.
 
Episcopi au suferit arsuri, în special în zona feţei.
 
Suspectul este un preot care era cercetat disciplinar şi ar fi urmat să fie excomunicat din cauza faptului că a fost implicat în trafic de droguri, conform agenţiei de presă ANA.
 
Bărbatul a fost reţinut, dar a refuzat deocamdată cooperarea cu autorităţile, conform publicaţiei Greek City Times.
 
Katerina Sakellaropoulou, preşedintele Greciei, a condamnat atacul, iar premierul Kyriakos Mitsotakis a purtat o discuţie cu Ieronim al II-lea, arhiepiscopul Atenei şi capul Bisericii Ortodoxe a Greciei.
 
Mitsotakis s-a declarat profund întristat şi dat asigurări că victimele vor beneficia de toate îngrijirea medicală necesară.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările