Reacţia Chinei, după ce Joe Biden a declarat că SUA vor apăra militar Taiwanul în cazul unui atac al Beijingului

Reacţia Chinei, după ce Joe Biden a declarat că SUA vor apăra militar Taiwanul în cazul unui atac al Beijingului

FOTO Shutterstock

China i-a cerut luni preşedintelui Joe Biden să nu-i „subestimeze” „determinarea fermă” de a-şi „apăra suveranitatea”, după ce preşedintele american a declarat, în cursul vizitei sale în Japonia, că SUA vor apăra militar Taiwanul în cazul unui asalt al armatei chineze, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, luni, că Statele Unite vor apăra militar Taiwanul dacă Beijinul decide invadarea insulei autonome, punctând că „acesta este angajamentul pe care l-au luat”, precizând că „ideea ca Taiwanul să fie luat cu forţa” este „inadecvată”, relatează Le Figaro.
 
„Nimeni nu trebuie să subestimeze determinarea fermă, tăria voinţei şi capacitatea puternică a poporului chinez de a apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială'', a afirmat în faţa presei Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. 
 
„Cerem imediat Statelor Unite (...) să evite să trimită semnale greşite forţelor de independenţă'' din Taiwan, a mai spus el, potrivit Agerpres. 
 
Ministerul de Externe de la Taipei a informat că salută şi mulţumeşte preşedintelui Biden şi guvernului american pentru reconfirmarea ajutorului lor faţă de Taiwan. Guvernul de la Taipei va continua să intensifice apărarea şi să aprofundeze colaborarea cu ţări precum SUA şi Japonia în acest scop, a transmis ministerul, conform Reuters. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările