Pandemia Covid 19. China, a doua zi cu zero cazuri, dar creşte numărul celor de import. Beijingul, pregătit să conlucreze cu restul ţărilor

Pandemia Covid 19. China, a doua zi cu zero cazuri, dar creşte numărul celor de import. Beijingul, pregătit să conlucreze cu restul ţărilor

Cordoane sanitare în jurul persoanelor venite din străinătate

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record, notează AFP. Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un record de 39 de cazuri importate, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicând totalul la 228.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îngrădirea pandemiei în ţara asiatică, unde virsul a fost detectat în decembrie, oferă o rază de speranţă multor ţări care în prezent depun eforturi pentru a opri răspândirea COVID-19.
 
Numărul noilor morţi în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni în China: numai trei decese au fost anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut de la primele bilanţuri din ianuarie.
 
Simbol al basculării epicentrului crizei din Asia în Europa: totalul deceselor din Italia (3.405) l-a depăşit joi pe cel înregistrat în China, stabilit la 3.248 de morţi.
 
De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate în ţara asiatică, dar în prezent mai sunt aproximativ 7.000 de bolnavi.
 
Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfârşitul lui 2019.
 
Pentru a opri răspândirea bolii, autorităţile au izolat oraşul şi provincia învecinată Hubei, peste 50 de milioane de locuitori. Restricţiile sunt ridicate treptat.
 
Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite apariţia unui al doilea val epidemic pe teritoriul naţional odată cu persoanele contaminate care sosesc din străinătate.
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un record de 39 de cazuri importate, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicând totalul la 228.
 
În faţa acestui risc, mai multe oraşe şi provincii, printre care capitala Beijing, impun controale sanitare oricărei persoane venite dintr-o altă ţară, urmate de o carantină obligatorie de 14 zile în locuri special amenajate.
 
China este pregătită să "lucreze alături de toate celelalte ţări" în lupta mondială împotriva coronaviruslui, a afirmat agenţia oficială de presă Xinhua, citând o conversaţie între preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, scrie AFP.
 
Această declaraţie a preşedintelui chinez i-a fost făcută omologului său rus în cursul unei convorbiri telefonice joi seară, ora Beijingului.
 
China "are dorinţa de a depune eforturi concertate cu Rusia şi toate celelalte ţări pentru (...) a păstra securitatea sanitară mondială", a adăugat Xinhua.
 
"China are încrederea, capacitatea şi certitudinea că va ajunge la o victorie totală împotriva pandemiei", i-a mai spus liderul de la Beijing omologului său rus.
 
Coronavirusul, care a făcut peste 9.800 de morţi în lume, a apărut pentru prima dată în decembrie în oraşul chinez Wuhan din centrul ţării. Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, acesta s-a extins până în prezent la 158 de ţări şi teritorii.
 
Guvernul chinez a fost criticat de unele ţări că nu a acţionat destul de repede şi că a ascuns informaţii în faţa pandemiei. "Lumea plăteşte preţul ridicat pentru ceea ce au făcut ei", a acuzat joi preşedintele american, Donald Trump, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: