Kim Jong-Un a asistat la noile teste balistice. Coreea de Sud cere încetarea tensiunilor militare. Ce spune Trump

Kim Jong-Un a asistat la noile teste balistice. Coreea de Sud cere încetarea tensiunilor militare. Ce spune Trump

FOTO AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supravegheat personal testarea  rachetelor cu rază scurtă de acţiune, efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis agenţia de presă de stat din Coreea de Nord. Vecinii din sud au cerut însă încetarea acţiunilor care amplifică tensiunile militare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform informaţiilor publicate de KCNA, scopul testelor a fost pentru a verifica performanţa lansatoarelor de rachete şi ghidarea acestora de către unităţile de apărare.
 
Coreea de Sud a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând "preocupare" privind noile teste balistice. Coreea de Nord a testat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, rachete cu rază scurtă de acţiune.
 
"Cerem Coreei de Nord să înceteze acţiunile care conduc la intensificarea tensiunilor militare în Peninsula Coreea. Suntem foarte preocupaţi de testele balistice nord-coreene. Ne aşteptăm ca Administraţia din Coreea de Nord să reia activ eforturile pentru denuclearizare", a comunicat Preşedinţia Coreei de Sud.
 
FOTO AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Ca răspuns la testul de sâmbătă, preşedintele american Donald Trump, s-a arătat încrezător că el şi Kim ar putea face o înţelegere.
 
"Totul în această lume foarte interesantă este posibil, dar cred că Kim Jong Un îşi dă seama pe deplin de marele potenţial economic al Coreei de Nord şi nu va face nimic pentru a interfera sau a pune capăt acestei posibilităţi", a spus Trump pe social media.
 
"El ştie de asemenea că sunt cu el şi nu vrea să-mi rup promisiunea", a spus Trump.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările