India va începe în ianuarie vaccinarea cu doze booster a personalului din sistemul sanitar

India va începe în ianuarie vaccinarea cu doze booster a
personalului din sistemul sanitar

FOTO: Arhiva

Premierul Narendra Modi a anunţat că India adoptă noi măsuri în lupta cu pandemia de COVID-19. Pe 3 ianuarie va începe vaccinarea adolescenţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, iar pe 10 ianuarie începe administrarea dozelor booster personalului din sistemul sanitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

India a înregistrat o creştere bruscă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Varianta Omicron s-a răspândit foarte repede în 17 state. New Delhi şi Mumbai au raportat cele mai multe cazuri de infectare.

Într-un discurs adresat naţiunii, premierul indian Narendra Modi a anunţat adoptarea de noi măsuri în lupta cu pandemia. 

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, pe 3 ianuarie va începe vaccinarea anti-COVID a  adolescenţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. 

Pe 10 ianuarie începe administrarea dozei booster personalului medical din prima linie. 

Totodată, persoanele peste 60 de ani cu comorbidităţi vor putea fi vaccinate cu doze booster la recomandarea medicului.

Ministerul federal al Sănătăţii le-a cerut tuturor statelor să îşi reactiveze celule de criză pentru a implementa strategii eficiente de testare a populaţiei, urmărirea celor infectaţi şi limitarea focarelor.

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările