Cum a reuşit dezertorul nord coreean gimnast să treacă nedetectat peste gardul cu senzori de la graniţa securizată dintre cele două Corei

Cum a reuşit dezertorul nord coreean gimnast să treacă nedetectat peste gardul cu senzori de la graniţa securizată dintre cele două Corei

Zona Demilitarizată ce desparte cele două Corei FOTO EPA-EFE

Coreea de Sud a transmis că un dezertor nord-coreean, fost gimnast, a reuşit să treacă prin Zona Demilitarizată care desparte cele două Corei, din cauza faptului că sistemului de senzori pe partea sa de graniţă nu a funcţionat.

Presa sud-coreeană a relatat despre evadarea rară a unui nord-coreean care a sărit gardul din sârmă înalt de trei metri prevăzut cu senzori. Zona de graniţă este aproape imposibil de trecut fiind păzită de soldaţi, dotată cu senzori de mişcare, camere de supraveghere şi minată. 
 
Bărbatul a fost văzut de camere şi prins de soldaţi sud-coreeni care au pornit pe urmele lui. Autorităţile i-au cerut să demonstreze cum a sărit gardul pentru a-şi da seama cum a fost capabil să treacă de el nedetectat.
 
Şeful Statului Major din Coreea de Sud a explicat că de vină au fost şuruburile slăbite ale sistemelor de senzori instalate în 2015. Inspectarea porţiunii de gard escaladate a arătat că fusese presat, ceea ce ar fi trebuit să declanşeze alama senzorilor.
 
Armata sud-coreeană va verifica toţi senzorii de pe partea sa de graniţă.
 
Circa 1.000 de nord-coreeni dezertează anual în Coreea de Sud pentru a scăpa de regimul represiv al ţării lor, majoritatea prin China.  Puţin se încumetă să treacă graniţa prin Zona Demilitarizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările