Coreea de Nord: Statele Unite sunt un „imperiu malefic“, au împins refugiaţii spre Uniunea Europeană

Coreea de Nord: Statele Unite sunt un „imperiu malefic“, au împins refugiaţii spre Uniunea Europeană

Kim Jong Un, dictatorul nord-coreean FOTO businessinsider.com

Regimul stalinist din Coreea de Nord atribuie Statelor Unite, un "imperiu malefic", criza refugiaţilor care afectează Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de site-ul agenţiei AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Statele Unite sunt un imperiu malefic... responsabil de tot felul de abuzuri asupra drepturilor omului", a transmis Ministerul nord-coreean de Externe ca reacţie la critici ale Washingtonului privind situaţia drepturilor omului în Coreea de Nord.

"Spre exemplu, Statele Unite sunt responsabile de situaţia sutelor de mii de imigranţi din zone de război precum Siria şi Afganistan. Statele Unite au creat problema refugiaţilor în Europa", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene potrivit agenţiei oficiale KCNA.

"Dat fiind că Statele Unite au declanşat războaie în Afganistan, Irak, Libia, Siria şi în alte părţi ale lumii, creând războaie civile sub pretextul combaterii terorismului şi promovării democraţiei, numărul refugiaţilor este în creştere", adaugă oficialul de la Phenian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările