Armata nord-coreeană a efectuat al treilea test cu un proiectil neidentificat în mai puţin de zece zile

Armata nord-coreeană a efectuat al treilea test cu un proiectil neidentificat în mai puţin de zece zile

Test de rachetă al Coreei de Nord FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat, a anunţat vineri armata sud-coreeană - al treilea test efectuat de către Phenian în mai puţin de zece zile, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectilul a fost tras către estul peninsulei coreene, precizează Statul Major interarme sud-coreean.

Phenianul a procedat la alte două tiruri de rachetă, pe care le-a prezentat drept rachete hipersonice, unul la 5 ianuarie, al doilea la 11 ianuarie.

Paza de Coastă japoneză a anunţat că a detectat ”lansarea, la ora (locală 14.55 (7.55, ora României), de către Coreea de Nord a ceea ce pare să fie una su mai multe rachete balstice”.

Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă nipone a declarat AFP că instituţia analizează locul unde a căzut şi dacă a fost vorba despre un singur proiectil sau mai multe.

În pofida sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programelor sale de înarmare interzise, Phenianul a tras două rachete, despre care afirmă că sunt rachete hipersonice, de la începutul anului.

Cel de al doilea test, supervizat de către dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, a antrenat sancţiuni americane vizând cinci persoane cu legături cu programul balistic nord-coreean.

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a acuzat Statele Unite de faptul că au ”agravat în mod voit” situaţia.

Dacă ”Statele Unite adoptă o asemenea atitudine de confruntare, (Republica Populară Democratică Coreea) RPDC va fi obligată să reacţioneze în mod mai puternic şi mai sigur”, a ameninţat acest purtător de cuvânt, ctat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările