TVR 3 prezintă grila de vară: cultură şi informaţii regionale, dar şi emisiuni consacrate

TVR 3 prezintă grila de vară: cultură şi informaţii regionale, dar şi emisiuni consacrate

Postul propune, printre altele, emisiunea „Remix“, cu imagini ale unor mari nume ale rockului din arhiva TVR FOTO TVR 3

Programe culturale, informaţii utile din toate regiunile ţării şi emisiuni magazin fac parte din oferta verii la TVR 3.

Ştiri pe aceeaşi temă

TVR 3 a anunţat grila de programe din această vară, care păstrează emisiunile consacrate „Nocturne“, „Garantat 100%“, transmisiuni înregistrate ale concertelor din Festivalul Internaţional „George Enescu“, emisiunea „Remix“, cu imagini ale unor mari nume ale rockului din arhiva TVR, dar şi emisiunea de investigaţii „Reporter special“ şi filme de artă în weekend.

TVR 3 oferă telespectatorilor săi, şi în această vară, o grilă de programe diversificată, o alternativă la programele celorlalte posturi ale Televiziunii Române, punând în prim-plan cultura, emisiunile utilitare, informative, din toate regiunile ţării, transmite postul de televiziune într-un comunicat.

Aşa cum ne-am obişnuit, de luni până vineri ne începem ziua informaţi cu tot ce se întâmplă în ţară. Studiourile teritoriale ale Televiziunii Române din Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova şi Timişoara vin, pe rând, cu cele mai importante ştiri de pe plan local, regional şi naţional, la Regional cafe. Cu zâmbetul pe buze, jurnaliştii TVR 3 ne aşteaptă de la ora 08.00, cu informaţii despre starea vremii, trafic şi principalele evenimente din fiecare oraş. Ştirile după-amiezii le aflăm de la ora 17.00, la Telejurnal regional, emisiunea de actualitate regională realizată de TVR Craiova, cu intervenţii de la toate studiourile din teritoriu ale TVR.

Poveştile de dincolo de cântec vin la TVR 3, şi în această vară, în serile de luni până vineri, de la ora 19.00, cu istorii adevărate despre interpreţi consacraţi, ansambluri folclorice, coregrafi renumiţi şi formaţii instrumentale, cu muzică live şi imagini de arhivă, la Cântec şi poveste. Iar de la 20.00, toate marile spectacole, concerte sau festivaluri care sunt Cap de afiş în cele cinci regiuni importante ale ţării îşi prezintă protagoniştii telespectatorilor TVR 3.

Rămâne şi pe durata verii linia de interviuri şi dezbateri culturale de la ora 21.00, ce cuprinde „Profesioniştii“ (luni), „Garantat 100%“ (marţi), „Nocturne“ (miercuri), „Arte, carte şi capricii“ (joi), respectiv „Drumul lui Leşe“ (vineri), unele dintre cele mai apreciate programe la TVR 3. Şi tot de luni până vineri, de la ora 23.00, ascultăm cele mai frumoase concerte simfonice din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“, precum şi pe cele din seria „Bon anniversaire, Monsieur Chopin“.

Sâmbăta, la prânz, TVR Cluj continuă emisiunea „Fără prejudecăţi“, un magazin ce susţine integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi fizice şi psihice. Producţia a fost premiată de ONU, ca model de incluziune a celor cu handicap.

Tot sâmbăta, de la 14.00, regăsim în grila de vară TVR 3 una dintre cele mai de succes emisiuni realizate la TVR Cluj. Gândită şi moderată de Sergiu Vitalian Vaida, „Vine Cluju‘“ pe la noi aduce dedicaţii muzicale în direct pentru toţi iubitorii de folclor.

De la 17.00 şi 17.30, atât sâmbăta, cât şi duminica, telespectatorii TVR 3 urmăresc investigaţii jurnalistice pornite de la sesizările telespectatorilor, cu experienţe de viaţă, întâmplări şi oameni deosebiţi. Din studiourile TVR de la Iaşi, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, Reporter special merge în comunitate pentru a găsi poveşti care merită văzute şi spuse.

Serile de weekend sunt eminamente culturale. Filmul clasic sau de artă începe la TVR 3 sâmbătă seară, la ora 22.00, iar duminica, la aceeaşi oră, marile nume româneşti ale rockului, folkului şi jazzului ne dau întâlnire la „Remix“, emisiune realizată de studioul din Bucureşti al Televiziunii Române, beneficiind atât de imagini din Arhiva TVR, cât şi de documente din arhivele personale ale protagoniştilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările