Rutger Gunnarsson, fost basist ABBA, a murit la 69 de ani

Rutger Gunnarsson, fost basist ABBA, a murit la 69 de ani

Rutger Gunnarsson a avut o contribuţie semnificativă în realizarea unor piese celebre precum „Dancing Queen“, „Knowing Me Knowing You“ şi „Money, Money, Money“ FOTO Arhivă

Rutger Gunnarsson, fost basist al trupei suedeze ABBA, a murit la vârsta de 69 de ani, în casa sa din Stockholm, cauzele morţii fiind deocamdată necunoscute. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii casei de discuri Universal.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Rutger s-a remarcat mai ales prin îndelungata şi strânsa lui colaborare cu Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi ABBA, participând la toate albumele, turneele, filmele şi comediile muzicale“, specifică Universal. Rutger Gunnarsson a avut o contribuţie semnificativă în realizarea unor piese celebre precum „Dancing Queen“, „Knowing Me Knowing You“ şi „Money, Money, Money“, specifică AFP.

În 2008, Bjorn Ulvaeus a dezvăluit că suferă de pierderi de memorie şi a declarat că nu îşi poate aminti nici măcar de momentul în care ABBA a câştigat concursul Eurovision, în 1974. „E ca şi cum nici nu aş fi fost acolo“, spunea el. Ulvaeus spune că nu poate să îşi amintească anumite momente din viaţa sa. Acesta a apelat chiar şi la hipnoză, în încercarea de a găsi o cale de a scăpa de pierderile de memorie. Ulvaeus a mai spus că s-a uitat pe fotografiile vechi şi pe filmări pentru a-şi aminti momente din viaţa sa.

Agnetha Fältskog a înfiinţat grupul ABBA în 1972 alături de chitaristul - devenit ulterior soţul ei - Bjorn Ulvaeus şi de cuplul alcătuit din Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad. ABBA s-a remarcat în 1974 atunci când a câştigat concursul Eurovision cu piesa „Waterloo“. Grupul ABBA, al cărui ultim album de studio, intitulat „The Visitors“, a fost lansat în 1982, a vândut peste 380 milioane de discuri pe plan mondial. Trupa suedeză continuă să vândă peste două milioane de discuri în fiecare an. ABBA a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările