Piesă emoţionantă despre românii plecaţi în străinătate, lansată de Irina Rimes şi Cuza: „M-am gândit la tot ce am lăsat în urmă“

Piesă emoţionantă despre românii plecaţi în străinătate, lansată de Irina Rimes şi Cuza: „M-am gândit la tot ce am lăsat în urmă“

Carmen Tănase în videclipul piesei „Dor de casă“ Captură video

Cuza & Irina Rimes feat George Hora & Carmen Tănase au lansat clipul piesei „Dor de casă“, o melodie emoţionantă care vorbeşte despre ceea ce se află în inimile celor plecaţi din ţară, din perspectiva a patru personaje.

Discursurile puternice ale artiştilor şi imaginea clipului accentuează singurătatea celor care au plecat, dorul pe care îl simt, speranţa pentru o viaţă mai bună. 
 
Cuza, Irina Rimes, George Hora şi actriţa Carmen Tănase aduc o perspectivă autentică despre cele două tabere: cei plecaţi în străinătate şi cei rămaşi acasă.
 
 Versurile au fost scrise de Cuza, membru al proiectului „Noaptea târziu“, unul dintre cele mai vechi proiecte de vlogging din România. 

„«Dor de casă» e mai mult o declaraţie decât o piesă. Consider că e radiografia societăţii româneşti din momentul de faţă. Din păcate, nu prea mai avem prieteni care să nu aibă cel putin o rudă plecată în străinătate în speranţa unei vieţi mai bune. Mă bucur că cei trei artişti Irina Rimes, George Hora şi doamna Carmen Tănase au acceptat să spună această poveste alături de mine. Primii oameni care au auzit şi m-au încurajat să duc spre finalizare această piesă au fost colegii mei de trupă, Cucu şi Emi, care în momentul când le-am cântat-o au avut ochii în lacrimi.“
 
„M-am gândit la acasă, la mama, la tata, la fratele meu, la tot ce am lăsat în urmă atunci când am plecat. Sunt fericită că pot să fac parte din acest proiect şi că putem, prin versurile piesei, să «vă povestim» sentimentele noastre, ale oamenilor care au fost nevoiţi să plece de lângă familie, prieteni pentru un alt «acasă». «Dor de casă» este piesa aceea pe care o asculţi cu sufletul“, a mărturisit Irina Rimes.
 
Actriţa Carmen Tănase a fost copleşită de emoţie la filmări: „Vă mulţumesc pentru momentul acesta din viaţa mea! Sunt sigură că mesajul nostru va ajunge direct în inimile oamenilor!“
  
George Hora, producător şi artist, a fost impresionat de versurile scrise de Cuza: „Versurile m-au inspirat din prima clipă şi astfel am scris refrenul direct din suflet, pentru toţi cei care ştiu ce înseamnă dorul de casă. Irina şi-a pus amprenta pe melodia asta. Întâlnirea şi sesiunea de înregistrare cu doamna Carmen Tănase a fost pentru mine cel mai frumos şi emoţionant moment din tot procesul creaţiei acestei piese“.

Versurile piesei: 

Strofa 1 (Cuza):
Sunt bine mamă, aici e bine
Nu mai spune c-am slăbit, zâmbeşte pentru mine.
Îs aşezat acum, serviciul e uşor
M-am acomodat rapid, acu-s prietenul lor.
Toţi mă acceptă, am găsit chirie bună
Nu mă costă foarte mult, un sfert de salar' pe lună
Vin acasă, nu trebuie să înduri
Că te ajut şi luna asta cu banii pentru facturi.
Să ştii că-i pup pe toţi,
Nu reuşesc să sun mai des că lucrez şi nopţi
Mi-am găsit aici o fată, e româncă tot ca mine
Strângem amândoi salariul, ne simţim atât de bine
Şi ne întoarcem, poate facem şi o casă,
Poate o să joci la nuntă, tu mămica mea frumoasă.
Îs obosit, te rog nu mă lua în seamă,
Te-am sunat doar să-ţi spun că: Sunt bine, mamă!
    
Refren: Dorul de casă,
Dorul de voi,
Dorul din suflet mă cheamă înapoi.
Dorul de casă,
Dorul de voi,
Dorul din mine mă cheamă înapoi.
 
Strofa 2 (Irina):
Sunt bine mamă, aici e bine
Doamna la care lucrez seamănă cu tine
M-am acomodat, se comportă aşa frumos
Acum stau la ei în casă, dorm în camera de jos.
Nu fac mare lucru, curăţenie puţin
Chiar dacă-i bine aici, abia aştept să vin
Mi-am găsit şi un băiat, e român ca şi mine,
Strângem amândoi salariul, ne simţim aşa de bine.
Tata ce mai face? Mai e îngrijorat?
Spune-i că acum mă gândesc la măritat.
Nu mai stăm mult şi o să venim acasă,
Vreau să te văd la nuntă, tu mămica mea frumoasă.
Sper că ai mai şters tu praful în camera cu păpuşi
Şi că nu l-ai dat pe Teddy, ursuleţul meu de pluş,
Sunt obosită, te rog nu mă lua în seamă
Te-am sunat doar să-ţi spun că: Sunt bine, mamă!
 
Final (Carmen Tănase): Sunt bine, mamă, a trecut cam mult, nu crezi? Am crezut că nu rămâi când ai plecat să lucrezi. E masa gata, dar nu vreau să te grăbeşti. Însă vreau să ajungi acasă cât încă mă mai găseşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările