Mesaje subliminale demonice ascunse în piese celebre: „Satana a organizat propria religie“ AUDIO

Mesaje subliminale demonice ascunse în piese celebre: „Satana a organizat propria religie“ AUDIO

The Beatles au fost pionierii practicii „backmasking” (voci redate în sens invers) FOTO Profimedia

Adepţii teoriei conspiraţiei găsesc mereu ameninţări în tot ce ne înconjoară, de la vaccinurile COVID la muzică. Unii dintre susţin că unele piese, redate invers, conţin mesaje satanice subliminale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 1878, la un an după ce inventat fonograful, Thomas Edison a remarcat că cilindrul putea fi rotit înapoi, cu efecte plăcute: „cântecul este încă melodios în multe cazuri, dar total diferit de cântecul reprodus în modul corect”.

Fenomenul mesajelor subliminale din cântece nu aparţine exclusiv rockului şi metalului. The Beatles au fost pionierii practicii „backmasking” (voci redate în sens invers).

Acuzaţiile de mesaje demonice ascunse în piese (relevate atunci când erau redate invers) au început să apară la sfârşitul anilor 1970, probabil inspirate de o scenă din filmul „Exorcistul“ din 1973, în care o bandă pe care e înregistrată victima posedată mormăind ceva inteligibil, conţine, de fapt, un mesaj în engleză, atunci când e redată invers.

Creştinilor fundamentalisti din America li s-au alăturat părinţii preocupaţi, astfel că trupe precum Led Led Zeppelin, Judas Priest sau The Eagles au fost acuzate că au răspândit mesaje satanice subliminale.

Află aici ce trupe celebre au fost acuzate că transmit în muzica lor mesaje sataniste şi ascultă piesele incriminate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările