Clasamentul Eurovision România 2017: Cum au votat românii - ce diferenţă a fost între câştigător şi Mihai Trăistariu, cine a terminat pe ultimul loc şi totalul de voturi

Clasamentul Eurovision România 2017: Cum au votat românii - ce diferenţă a fost între câştigător şi Mihai Trăistariu, cine a terminat pe ultimul loc şi totalul de voturi

Mihai Trăistariu s-a clasat pe locul secund în finala Eurovision România 2017 FOTO TVR

Ilinca şi Alex Florea au fost aleşi de români să ne reprezinte ţara la Eurovision 2017, cei doi obţinând peste 10.000 de voturi pentru piesa „Yodel It!“. La o distanţă considerabilă, cu jumătate din voturile obţinute de câştigători, s-a clasat Mihai Trăistariu, podiumul fiind completat de trupa Instinct, cu puţin peste 3.000 de voturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru al doilea an consecutiv, câştigătorul Eurovision România a fost decis exclusiv pe baza voturilor acordate de telespectatori. Votul a putut fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului, prin SMS, timp de o oră.
 
Ordinea de intrare în concurs a celor zece finalişti Eurovision România 2017 a fost următoarea: Ana Maria Mirică, Ilinca feat. Alex Florea, Eduard Santha, Xandra, Mihai Trăistariu, Maxim, Tavi Colen & Emma, Instinct, Ramona Nerra şi Cristina Vasiu.
 
Duo-ul format din Ilinca şi Alex Florea a fost desemnat câştigătorul Eurovision România 2017, piesa „Yodel It!“ obţinând cel mai mare punctaj – 10.377 de voturi.
 
Locul secund i-a revenit lui Mihai Trăistariu, piesa „veteranului“ concursului – „I Won’t Surrender“ – primind puţin peste jumătate din numărul de voturi acumulat de câştigători, respectiv 5.201.
 
Podiumul a fost completat de trupa Instinct, a cărei piesă „Petale“ a reuşit să strângă 3.063 de puncte din partea românilor. La polul opus, cel mai mic punctaj a aparţinut cântăreţei Ana Maria Mirincă, piesa „Spune-mi tu“ primind doar 913 voturi.  

În total au fost exprimate 31.684, după cum a anunţat Iuliana Marciuc, producătorul Selecţiei Naţionale şi şefa delegaţiei României la Kiev. 
 
 
În urma votului exprimat timp de o oră, românii au decis să alinieze clasamentul Eurovision România 2017 în felul următor:
 
1. Ilinca feat. Alex Florea („Yodel It“) - 10.377 de puncte
2. Mihai Trăistariu („I Won’t Surrender“) - 5.201 puncte
3. Instinct („Petale“) - 3.063 de puncte
4. Maxim feat. Nicolae Voiculeţ („Adu-ţi aminte“) - 2.801 puncte
5. Xandra („Walk On By“) - 2.556 de puncte
6. Cristina Vasiu („Set The Skies On Fire“) - 2.222 de puncte
7. Ramona Nerra („Save Me“) - 2.102 de puncte
8. Eduard Santha („Wild Child“) - 1.331 de puncte
9. Tavi Colen & Emma („We Own The Night“) -1.128 de puncte
10. Ana Maria Mirică („Spune-mi tu“) - 913 puncte
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: