Cine este Ester Peony, câştigătoarea-surpriză a finalei Eurovision România: s-a remarcat prin coveruri inedite VIDEO

Cine este Ester Peony, câştigătoarea-surpriză a finalei Eurovision România: s-a remarcat prin coveruri inedite VIDEO

Ester Peony FOTO Octav Ganea/Inquam Photos

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 după ce a marcat o victorie surprinzătoare în finala Selecţiei Naţionale, ea nefiind printre principalele favorite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ester Peony, cu piesa „On a Sunday“, a adunat cele mai multe puncte din partea juriului internaţional în spectacolul organizat de TVR duminică pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti. Tânăra va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai în Tel Aviv.
 
Victoria ei este una surprinzătoare, având în vedere că ocupantele locurilor 2 şi 3, respectiv Laura Bretan şi Bella Santiago, erau considerate marile favorite în finala Eurovision România 2019. 
 

  

Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este cântăreaţă şi compozitoare. 
 
Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România. 
   
   
  
 
Un an mai târziu, Ester Peony a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. 
 
 
În aceeaşi perioadă, câştigătoarea Eurovision România 2019 a început să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. 
 
În 2018 lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, ea a compus şi piesa „On a Sunday“, care se va auzi pe scena Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.
 
CITEŞTE ŞI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările