Ce se ascunde în spatele misteriosului număr A113 prezent în toate filmele Disney şi Pixar

Ce se ascunde în spatele misteriosului număr A113 prezent în toate filmele Disney şi Pixar

Numărul A113 reprezintă o formă de expresie a măiestriei unor artişti animatori care în filme precum „Toy Story/Povestea jucăriilor“ îşi evidenţiează talentul

Un misterios număr „A113“ a fost văzut de fanii producţiilor animate Disney sau Pixar apărând în unele cadre cheie ale filmelor. Evident, în mintea tuturor a încolţit ideea unei conspiraţii, dar semnificaţia numărului este una cu adevărat simplă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu trebuie să fii un fan al teoriilor conspiraţiei sau măcar al filmelor de animaţie marca Disney sau Pixar pentru a observa că în majoritatea dintre acestea un misterios număr „A 113“ apare, evident sau nu, în anumite cadre. Dar ce anume înseamnă? Şi ce semnificaţie are?

Una dintre primele dăţi în care numărul A113 a apărut într-o producţie Pixar a fost în „Toy Story/Povestea jucăriilor“, pe o plăcuţă de înmatriculare a unei maşini.

A mai fost evident pe una dintre cutiile filmului „A Bug’s Life/Aventuri la firul ierbii“, dar poate că atunci era doar o stranie coincidenţă.

S-a dovedit a nu fi aşa, iar în „Finding Nemo/În căutarea lui Nemo“, numărul A113 se distingea pe camera unui scufundător. De aici, pare că o adevărată teorie a conspiraţiei ea pusă la cale.

În animaţia „Cars/Maşini“, A113 a apărut de două ori: prima dată pe un tren...

Iar apoi pe plăcuţa de înmatriculare a lui Mater.

Unul dintre şoarecii din „Ratatouille“ avea un cercel pe care era incripţionat deja celebrul număr A113.

În „Wall-E“, numărul A113 reprezenta codul prin care populaţia Terrei era anunţată că trebuie să părăsească planeta.

Probabil că nu ai văzut, în filmul „Up/Deasupra tuturor“, cum misteriosul număr A113 era scris ca şi cum ar fi numărul sălii de judecată.

Doar cei cu priviri agere ar fi putut să distingă numărul A113 în varianta cu cifre romane deasupra unei uşi de intrare în „Brave/Neînfricată“.

Tot pe o uşă se găsea şi în „Monsters University/Universitatea monştrilor“.

În mod bizar, cifra A113 a apărut şi în animaţii care nu fac parte din portofoliul Pixar, cum este cazul producţiei „Lilo and Stitch“.

Sau în cazul „The Iron Giant/Uriaşului de metal“.

În „The Princess and the Frog/Prinţesa şi Broscoiul“, numărul A113 vine direct spre tine.

Apoi, în „The Brave Little Toaster“ se poate vedea cu ochiul liber.

Dar numărul A113 nu doar în filme, ci şi în show-uri TV precum „American Dad“.

Sau în „The Simpsons/Familia Simpson“.

Aşadar, ce este mai exact misteriosul număr A113? Un element al teoriei conspiraţiei? O alianţă secretă? Un mesaj către alte fiinţe? Nici pe departe. Se pare că A113 reprezintă numărul unei camere a Institutului de Arte din California, acolo unde mulţi animatori, între care şi cei care au lucrat la Disney sau Pixar, au început să înveţe tainele acestei meserii.

Prin inserarea numărului A113 în animaţiile lor aceştia aduc un omagiu artei şi încearcă să atenţioneze telespectatorii cu privire la măestria lor, învăţată în instituţia americană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: