VIDEO Record Guinness: Julio Iglesias, artistul latino cu cele mai multe discuri vândute pe plan mondial

VIDEO Record Guinness: Julio Iglesias, artistul latino cu cele mai multe discuri vândute pe plan mondial

Cariera muzicală a artistului a început în spital, când a primit o chitară de la medicul care îl îngrijea FOTO Reuters

Cântăreţul spaniol Julio Iglesias este artistul latino cu cele mai multe discuri vândute din toate timpurile, au anunţat reprezentanţii Guinness World Record.

Celebrul cântăreţ spaniol, care a vândut peste 300 milioane de discuri pe plan mondial, va primi cu această ocazie trofeul intitulat „Primul şi cel mai popular artist internaţional din toate timpurile în China“, din partea directorilor casei sale de discuri, Sony Music Entertainment.

Julio Iglesias va primi ambele trofee din mâinile cunoscutului pianist chinez Lang Lang în timpul unei ceremonii speciale care va fi organizată, luni, la Beijing.

Evenimentul va reprezenta prima vizită pe care artistul spaniol o va efectua în capitala Chinei, din 1995, când a primit trofeul pentru cel mai popular artist străin din China din partea Ministerului Culturii din China.

Julio Jose Iglesias De La Cueva, cunoscut lumii întregi ca Julio Iglesias, s-a născut în Madrid, pe 23 septembrie 1943. Dacă în 1960, Julio Iglesias studia dreptul şi juca fotbal pentru Real Madrid, trei ani mai târziu, cele două posibile cariere creionate au devenit imposibile din cauza unui accident de maşină în urma căruia a rămas paralizat pentru o lungă perioadă de timp. Cariera muzicală a artistului a început în spital, când a primit o chitară de la medicul care îl îngrijea. Cu ajutorul muzicii şi al familiei, Julio Iglesias a reuşit să se recupereze fizic, iar, în 1968, a câştigat Benidorm International Song Festival, cu melodia „La vida sigue igual“, care, mai târziu, a fost folosită în filmul cu acelaşi titlu, bazat pe povestea vieţii artistului. 

După ce în 1970 a reprezentat Spania la Eurovision, unde a câştigat locul al patrulea, cariera lui Julio Iglesias a luat amploare.

În cei peste 40 de ani de carieră, Julio Iglesias a reuşit să vândă peste 300 milioane de discuri în întreaga lume, înregistrate în peste 14 limbi străine. Potrivit Sony Music Entertainment, Julio Iglesias se află în topul celor mai bine vânduţi 15 artişti din istorie.

Palmaresul artistului include un premiu Grammy (1998), numeroase albume răsplătite cu discuri de platină şi aur, precum şi numeroase distincţii uneori unice în lume.

Cântăreţul spaniol Julio Iglesias a inclus România în turneul său mondial de anul trecut, „2012 World Tour“, şi a susţinut un concert la Zone Arena din Bucureşti, pe 30 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările