O prietenă a ducesei Meghan dezvăluie principalul motiv pentru care şi-a dorit să scape din familia regală britanică

O prietenă a ducesei Meghan dezvăluie principalul motiv pentru care şi-a dorit să scape din familia regală britanică

Meghan Markle nu a putut face faţă presiunii regale FOTO Guliver/Getty Images

O prietenă apropiată a ducesei Meghan Markle a dezvăluit că principalul motiv pentru care cuplul princiar a decis să se rupă de familia regală britanică este că fosta actriţă a fost puternic afectată de presiunea noului rol şi a vrut să-şi protejeze fiul, nedorin să-l crească într-un „mediu toxic“.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce alături de soţul ei, prinţul Harry, a hotărât să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice şi astfel să poată fi independenţi din punct de vedere financiar, Meghan Markle simte că este din nou stăpână pe propria viaţă şi nu mai are nevoie de permisiuni înainte de a lua o decizie, potrivit unei prietene apropiate a ducesei de Sussex. 
 
„Meghan a fost nevoită să se elibereze pentru că simţea că a trăi în limitele impuse de familia regală britanică îi zdrobeşte sufletul“, a dezvăluit sursa pentru Daily Mail
 
De asemenea, unul dintre motivele principale pentru care ducii de Sussex au luat decizia radicală de a se rupe de monarhie este faptul că fosta actriţă americană considera că este un „mediu toxic“ pentru a-şi creşte fiul, pe Archie, în vârstă de doar opt luni. În prezent, ducesa Meghan se află alături de băieţelul ei în Canada, unde, de altfel, cuplul va avea şi o reşedinţă oficială. 
 
„Meghan le-a spus prietenilor din cercul apropiat că simte că îi este zdrobit spiritul şi că nu poate fi o mamă bună pentru Archie atâta timp cât nu poate fi autentică, lucru pe care nu simţea că îl poate face în sânul noii sale familii. Ne-a spus că nu-şi doreşte ca fiul ei să fie afectat de stresul şi anxietăţile pe care ea le resmite. Simţea că este un mediu toxic pentru dezvoltarea copilului deoarece existau prea multe tensiuni şi frustrări“, a explicat prietena ducesei. 
 
De notat este şi faptul că Meghan şi Harry au refuzat ca fiul lor să primească un titlu regal sau nobiliar, exprimându-şi în trecut dorinţa ca acesta să aibă „o viaţă normală“.
 
 
„Va continua să meargă neanunţată în diverse locuri pentru a ajuta femeile şi copiii nevoiaşi. Vrea să se simtă acceptată de comunitate, ceva de care nu a avut parte în Marea Britanie, unde s-a simţit mereu îngrădită“, a mai spus sursa, precizând că presiunea venită odată cu noul rol a avut un impact major asupra sănătăţii sale psihice. „Nu dormea bine şi avea atacuri de anxietate“.
 
Amintim că prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale. Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 
 
Cu regret, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time, la capătul unui consiliu de familie care a avut loc la reşedinţa de la Sandringham.  
 
Regina a solicitat ca deciziile finale să fie luate „în scurt timp“ pentru a defini statutul inedit al cuplului, care vrea să rămână legat de monarhie (cu anumite avantaje) obţinând dreptul de a trăi din munca lor. Rămâne de văzut, în special, de ce fel de protecţie vor putea beneficia şi cum îşi vor putea câştiga veniturile fără conflict de interese cu rangul lor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: