Momente marcate de numărul 50: aniversările şi comemorările anului

Momente marcate de
numărul 50: aniversările şi comemorările anului

În 2012 s-au împlinit 50 de ani de la prima apariţie pe ecrane a celebrului agent 007, James Bond

Anul care tocmai se încheie a fost marcat de câteva aniversări şi comemorări imprtante. Însă toate au avut un lucru în comun: numărul 50.

Ştiri pe aceeaşi temă

James Bond nu mai e de mult doar o franciză cinematografică, ci a devenit un fenomen cultural. Tocmai de aceea, anul acesta a fost foarte important pentru fanii spionului britanic şi nu numai, pentru că în octombrie a fost lansat cel de-al 23-lea film din serie, „Skyfall“.

Anul acesta s-au împlinit 50 de ani de când primul James Bond, inegalabilul Sean Connery, îşi făcea debutul în prima peliculă a francizei, „Dr. No“. Cuceritorul Agent 007 a fost întruchipat de-a lungul timpului de unii dintre cei mai seducători actori – Roger Moore, Pierce Brosnan, Daniel Craig – şi, cu toate că unii dintre cei care l-au interpretat sunt mai aproape de 70 de ani decât de 007, Bond e mai în vogă ca niciodată. Drept dovadă stau şi încasările de aproape un miliard de dolari ale peliculei „Skyfall“.

Actorul american Tom Cruise a împlinit 50 de ani pe 3 iulie, însă timpul pare să nu fi lăsat urme pe chipul celui care dădea viaţă pilotului Maverick, în „Top Gun“, în 1986. Însă în viaţa personală a starului au existat, de-a lungul timpului, suişuri şi coborâşuri. Iar aniversarea de 50 de ani nu a fost deloc un prilej de bucurie pentru Tom Cruise, care a primit cadou de ziua lui nimic altceva decât un... divorţ. Soţia lui, actriţa Katie Holmes, l-a părăsit cu doar câteva zile înainte de ziua lui de naştere, de teamă că Biserica Scientolologică – în care Tom Cruise este un membru marcant – i-ar putea converti fetiţa, pe micuţa Suri Cruise (6 ani).

Marilyn Monroe, unul dintre cele mai puternice branduri de la Hollywood

O altă actriţă de la Hollywood a atins şi ea o vârstă rotundă, evident, 50. Însă nici pentru Demi Moore nu a fost cea mai fericită aniversare, ţinând cont de faptul că despărţirea de soţul ei, Ashton Kutcher, a marcat-o destul de tare.

Tot anul acesta, pe 5 august, s-a împlinit jumătate de secol de când blonda ideală, aşa cum a fost ea numită la Hollywood, a încetat din viaţă. La 50 de ani de la acel moment, Marilyn Monroe continuă să fie unul dintre cele mai puternice branduri din Cetatea Filmului şi una dintre cele mai fascinante celebrităţi. Actriţa avea doar 36 de ani când a murit din cauza unei supradoze de medicamente (aceasta este cauza oficială, dar în jurul morţii lui Marilyn au apărut nenumărate ipoteze şi speculaţii). Moartea artistei a fost un cutremur pe scena hollywoodiană.

De jumătate de secol, Rolling Stones „cutremură“ scenele din toată lumea. Maşinăria de făcut bani şi hituri nu numai că nu s-a oprit, dar funţionează mai bine ca niciodată, deşi cei patru membri ai formaţiei au vârste venerabile. Însă, aşa cum spune şi piesa lor, „Start Me Up“, „dacă mă porneşti, n-o să mă opresc niciodată“. Şi cum puteau rockerii britanici să aniverseze 50 de ani de carieră mai bine decât pe scenă, cu un turneu aniversar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: