Felicity Huffman din „Neveste disperate“ a fost arestată. Care este motivul şi ce alte nume cunoscute sunt implicate în scandal FOTO

Felicity Huffman din „Neveste disperate“ a fost arestată. Care este motivul şi ce alte nume cunoscute sunt implicate în scandal FOTO

Felicity Huffman a fost arestată pentru dare de mită FOTO Guliver/Getty Images

Actriţele Felicity Huffman, din serialul „Desperate Housewifes“, şi Lori Loughlin, cunoscută din „Fuller House“, se află printre zecile de persoane acuzate că au dat mită, între 200.000 şi 6,5 milioane de dolari, pentru a-şi înscrie copiii la universităţi de elită, potrivit Variety.

Procurorii au trimis în judecată 33 de părinţi care sunt acuzaţi că au plătit sume foarte mari de bani pentru a-şi înscrie copiii la instituţii de învăţământ superior de elită. 
 
Printre acuzaţi se află nouă îndrumători de colegiu, care ar fi acceptat bani în schimbul garantării admiterii. Profesorii vizaţi de anchetă au şi falsificat teste. Două sute de agenţi FBI lucrează la acest caz, numit operaţiunea „Varsity Blues“, scrie news.ro. 
 
Actriţele Huffman şi Loughlin, cele mai cunoscute nume din acest dosar, se confruntă cu acuzaţii de înşelăciune şi fraudă. Şi soţul lui Loughlin, Massimo Giannulli, a fost implicat în acest caz. 
 
Lori Loughlin FOTO Guliver/Getty Images
 
Conform anchetatorilor, actriţa Felicity Huffman, care a fost arestată marţi dimineaţă în casa ei din Los Angeles, a fost înregistrată în timp ce discuta cu soţul ei despre fraudarea testului susţinut de fiica lor. Soţul lui Huffman, actorul William H. Macy, nu a fost pus sub acuzare.
 
„Faptele lor sunt fără îndoială egoiste şi ruşinoase“, a spus Joseph R. Bonavolonta, agent special al FBI din Boston. „Arestările de astăzi ar trebui să reprezinte un avertisment pentru alţii. Nu poţi plăti ca să te joci cu sistemul. Nu poţi minţi şi înşela pentru a fi primul“. 
 
Părinţii acuzaţi în acest dosar sunt şefi de firme, investitori imobiliari, avocaţi de prestigiu. Copiii lor au fost acceptaţi în universităţi precum Yale, Georgetown, Stanford, UCLA şi USC.
 
„Aceşti părinţi sunt bogaţi privilegiaţi“, a spus procurorul general din Boston Andrew Lelling. „Acest caz reflectă răspândirea corupţiei în universităţile celebre printr-o combinaţie de bunăstare şi fraudă“. 
 
Felicity Huffman, eliberată ulterior pe cauţiune 
 
Felicity Huffman s-a prezentat în sala de judecată marţi după-amiază pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile de dare de mită pentru creşterea rezultatului la testul SAT (test folosit în SUA pentru admiterea la facultate), notează news.ro. 
 
Judecătorul Alexander F. MacKinnon a stabilit o cauţiune de 250.000 de dolari în cazul actriţei nominalizate la Oscar pentru rolul din „Transamerica“ (2005). Soţul ei, actorul William H. Macy („Fargo”, „The Deal”, „Shameless”), care nu a fost acuzat, a fost prezent în sală.
 
Felicity Huffman şi soţul ei, William H. Macy FOTO Guliver/Getty Images
 
Actriţa Lori Loughlin nu s-a prezentat la tribunal, dar cauţiunea stabilită în cazul soţului ei, designerul Mossimo Giannulli, a fost de 1 milion de dolari. Huffman şi Giannulli au plătit cauţiunile şi au părăsit tribunalul.
 
Ambii vor fi audiaţi pe 29 martie, la Boston. Cei doi şi-au înmânat paşapoartele autorităţilor, fiindu-le interzis să călătorească în afara Statelor Unite.
 
Bunurile deţinute de Huffman au o valoare totală de 20 de milioane de dolari, la care se adaugă 4 milioane de dolari lichidităţi. 
 
Loughlin nu se afla la domiciliu, marţi dimineaţă, şi nu a fost încă arestată. Autorităţile încearcă să negocieze predarea ei. Fiecare dintre cei trei - Huffman, Loughlin şi soţul ei, Giannulli, răspund pentru un cap de acuzare.
 
Giannulli şi Loughlin sunt acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: