Cum a reacţionat Jane Fonda după ce a fost arestată: gesturile şi declaraţiile făcute de actriţă FOTO VIDEO

Cum a
reacţionat Jane Fonda după ce a fost arestată: gesturile şi
declaraţiile făcute de actriţă FOTO VIDEO

Jane Fonda FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Jane Fonda (81 de ani) a fost arestată chiar în timp ce accepta un premiu BAFTA pentru întreaga carieră. Ea şi-a dus la bun sfârşit discursul şi a afişat o atitudine jovială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jane Fonda a acceptat premiul Stanley Kubrick Britannia Award pentru excelenţă din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) în timp ce era încătuşată la Washington, în urma unui protest care atrăgea atenţia asupra schimbărilor climatice, scrie The Guardian
 
Jane Fonda nu a putut fi prezentă în persoană la ceremonia desfăşurată la Beverly Hilton, aşa că a dorit să mulţumească printr-un apel video, ocazie cu care spectatorii au avut surpriza de a o vedea pe actriţă încătuşată de poliţie pe treptele Capitoliului. 
   
În momentele în care a fost arestată, Jane Fonda a afişat o atitudine jovială. Mai exact, actriţa a scos limba şi a utilizat gestul „thumbs up“ (ridicarea degetelor mari sau semnul „OK“). 
 
Jane Fonda FOTO Guliver/Getty Images 
 
De asemenea, încătuşată fiind, Jane Fonda a rostit un discurs prin care le-a mulţumit celor de la BAFTA pentru distincţia primită.
 
„Sunt onorată, nu îmi vine să cred. Îmi pare rău că nu sunt acolo. Cum aţi aflat deja, mă tot arestează. M-am hotărât că trebuie să fac mai mult şi m-am mutat la Washington de patru luni şi încerc să atrag atenţia asupra a ceea ce e de făcut“, spune actiţa în mesajul trimis la ceremonie. 
 
Apoi, imaginile o înfăţişează pe Fonda strigând peste umărul poliţiştilor: „BAFTA, mulţumesc! Îmi pare rău că nu sunt acolo! Sunt foarte onorată“.
 
Jane Fonda FOTO Guliver/Getty Images 
 
Jane Fonda a fost arestată vineri, 11 octombrie, la Washingon D.C., în faţa Capitoliului, în timpul unui protest faţă de încălzirea globală. Într-un video postat pe Twitter se vede cum actriţa în vârstă de 81 de ani, îmbrăcată în roşu, este încătuşată pe treptele Capitoliului şi escortată de autorităţi, în aplauzele unui mic grup de persoane. Jane Fonda s-a alăturat câtorva persoane pentru a cere guvernlui american să ia măsuri în privinţa încălzirii globale, despre care spune că este o ameninţare existenţială. 
 
„Trebuie să ne asigurăm că această criză determinată de schimbările climatice rămâne în centrul atenţiei, ca o bombă cu ceas. Nu avem foarte mult timp“, a declarat actriţa care între timp a fost eliberată. 
 
 
Fonda s-a mutat recent din Los Angeles la Washington D.C., pentru patru luni, pentru a se alătura mişcării împotriva schimbărilor climatice, la care a promis că va participa în fiecare vineri.
 
Actriţa mărturiseşte că nu se teme să ajungă din nou la închisoare. „Am 82 de ani, am mai fost arestată. Adică vreau să spun că nu pot fi atacată mai rău decât am fost până acum. Deci ce-mi poate face Donald Trump? Nu am nimic de pierdut“, a declarat ea într-un interviu. 
   
Persoanele arestate au fost acuzate de obstrucţionare.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările