Subiecte Evaluare Naţională la Română, pentru elevii de clasa a II-a

Subiecte Evaluare Naţională la Română, pentru elevii de clasa a II-a

FOTO: bucurestifm.ro

Luni a avut loc Evaluarea Naţională la Limba Română pentru elevii de clasa a II-a. Micuţii au avut la dispoziţie treizeci de minute pentru a rezolva testul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varianta care a fost dată anul acesta elevilor de clasa a II-a fost testul 1, dintre cele două variante realizate de către Ministerul Educaţiei, conform antena3.ro
 
Copiii au avut de rezolvat două subiecte: să scrie un bilet de mulţumire către părinţi şi un text despre cum şi-au petrecut vacanţa de primăvară. 
 
Evaluarea Naţională la clasa a II-a începe pe 7 mai şi se încheie pe 10 mai, iar copiii vor susţine testarea la Limba română scris, citit şi la Matematică.
 
Învăţătoarele au la dispoziţie dou ani pentru a interveni acolo unde identifică probleme, prin planuri individualizate de învăţare. Subiectele de la Evaluarea Naţională la clasa a II-a sunt concepute de Ministerul Educaţiei, pe modelul testelor PISA.
   
 
 
 
 
Subiectele de la Evaluarea la clasa a II-a sunt unice pe ţară; de altfel, aceasta este prima testare din traseul şcolar al copiilor de această vârstă cu subiecte făcute de altcineva decât învăţătoarea de la clasă. 
 
Rezultatele ar trebui să îi ajute pe părinţi şi să vadă cum este evaluarea curentă făcută de cadrul didactic: este una corectă, rezultatele de la Evaluarea aceasta sunt similare celor obţinute la clasă? Sau copilul este sub/supraevaluat?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: