Sorin Cîmpeanu: Este prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Va fi şi un moment de bilanţ

Sorin Cîmpeanu: Este prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Va fi şi un moment de bilanţ

Sorin Cîmpeanu: Rezultatele Evaluării Naţionale, afectate de caracterul atipic al acestui an Foto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că Evaluarea Naţională care începe marţi este un moment de bilanţ, fiind prima generaţie de elevi care au început cu clasa pregătitoare. ”Rezultatele vor fi afectate de caracterul complet atipic al acestui an”, a transmis ministrul, precizând, însă, că la simularea examenului rezultatele au fost mult mai bune decât în anii precedenţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Simularea (Evaluării Naţionale – n.r) a avut rezultate extraordinar de bune, am avut 65,6% elevii care au reuit să promoveze în comparaţie cu un nivel de până la 40% în anii anteriori, care nu au fost ani afectaţi de pandemie. Acesta este un motiv de optimism. Pe de altă parte, este şi o îngrijorare cu privire la modul în care elevii vor reuşi şi pe parcursul examenului de Evaluare Naţională propriu-zis să depăşească dificultăţile pe care le-au avut pe perioada crizei sanitare”, a declarat, luni seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul a precizat că este un moment extrem de important, urmând a fi analizat ca atare: ”Este prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Va fi şi un moment de bilanţ pentru a face o comparaţie între profilul proiectat al a absolventului de gimnaziu, în urmă cu 9 ani, şi profilul realizat în acest moment. Rezultatele vor fi afectate de caracterul complet atipic al acestui an”. 

Un alt lucru important subliniat de ministru este că subiectele de la examenul care începe marţi sunt asemănătoare cu cele pe care le vor primi tinerii de 15 ani la evaluarea PISA de anul viitor. 

”Pe de altă parte, sperăm ca numărul celor care se vor prezenta la examen să fie cât mai aproape de cei 131.177 de elevi încrişi, pentru că, altfel, ar însemna că, deşi sunt elevi care ar fi putut să susţină examenul de evaluare naţinală, nu  s-au prezentat, deci ar fi un interes scăzut pentru finalizarea şcolii”. A mai declarat Cîmpeanu. 

Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a începe marţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările