Rezolvarea subiectelor la Limba şi Literatura Română de la Evaluarea Naţională 2020. DOCUMENT VIDEO

Rezolvarea subiectelor la Limba şi Literatura Română de la Evaluarea Naţională 2020. DOCUMENT VIDEO

La subiectul al doilea, elevii au avut de realizat o naraţiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activităţi preferate.

Profesoara de Limba Română Cristina Tunegaru a oferit rezolvarea subiectelor de anul acesta la examenul de Evaluare Naţională, proba de Limba şi Literatura Română. În opinia acesteia, subiectele au avut o dificultate medie spre uşoară.

La subiectul 1 elevii au avut de analizat un fragmen din opera „Zborul” de Sorin Titel şi să demostreze apartenţa operei la genul epic. La subiectul al doilea, punctul B, ei au avut de realizat o naraţiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activităţi preferate.

Profesoara Cristina Tunegaru a declarat pentru „Adevărul” că „subiectul a fost de o dificultate medie spre uşoară, sunt puţine exerciţiile la care elevii pot întâmpina dificultăţi. Dacă au citit cu atenţie textul literar - un text accesibil, adecvat vârstei - nu au întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte identificarea ideilor, principale/ secundare sau redactarea argumentelor în cadrul compunerii”.
 

Rezolvarea subiectelor la examenul de Evaluare Naţională, proba de Limba Română

Subiectele de la Evaluare Naţională 2020: Limba şi Literatura Română

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările