Evaluare Naţională 2021. Baremele pentru proba de Limba maternă. Când se depun contestaţiile

Evaluare Naţională 2021. Baremele pentru proba de Limba maternă. Când se depun contestaţiile

Foto Arhivă

Ministerul Educaţiei a publicat baremul de evaluare şi notare a lucrărilor elevilor la proba de Limba şi literatura română de la examenul de Evaluare Naţională 2021.  Pe baza acestui barem profesorii vor nota lucrările elevilor de clasa a VIII-a.

147.000 de copiii au făcut clasa VIII-a în acest an şcolar, dar dintre aceştia, de la Evaluarea Naţională 2021 vor lipsi 16.473 de elevi, care nu s-au înscris la examenul de capacitate, pentru că în cea mai mare parte sunt corijenţi. Ministrul Educaţiei spune că este o consecinţă a învăţământului online. 

Generaţia de elevi, care susţine Evaluarea Naţională 2021, este prima care a făcut clasa pregătitoare şi şi-a petrecut, practic, nouă ani la şcoală.

BAREMUL POATE FI CONSULTAT AICI

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 20 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările