Aur şi argint pentru informaticienii români la Olimpiada Balcanică din 2012

Aur şi argint pentru informaticienii români la Olimpiada Balcanică din 2012

Olimpicii României la Informatică

Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (două de aur şi două de argint) la a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care a avut loc la Belgrad, în perioada 15 - 19 august 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medaliile de aur au fost adjudecate de Rareş Darius Buhai (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa) şi Radu Ştefan Voroneanu (clasa a X-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti).

Medaliile de argint au intrat în posesia lui Dan Mihai Gheorghe, respectiv Daniel Posdărăscu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, potrivit Ministerului Educaţiei.

În acest an, trei dintre cei patru medaliaţi au obţinut şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional.

Rareş Darius Buhai a fost distins cu o medalie de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, iar Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu au fost recompensaţi cu o medalie de aur, respectiv argint, în cadrul aceleiaşi competiţii.

La ediţia din 2012 a Olimpiadei Balcanice de Informatică au participat 45 de concurenţi din nouă ţări.

La  Olimpiada Internaţională de Chimie, care a avut loc în perioada 21 - 29 iulie 2012, la Washington (SUA), componenţii lotului olimpic al României au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: