Şefa INSP îl contrazice pe Orban: Masca, obligatorie pentru copii doar în recreaţie

Şefa INSP îl contrazice pe Orban:
Masca, obligatorie pentru copii doar în recreaţie

Ludovic Orban a declarat că acolo unde şcoala va începe fizic, elevii, profesorii şi personalul şcolar auxiliar vor trebui să poarte măşti de protecţie/ Foto: Sever Gheorghe

Simona Pârvu, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, susţine că recomandarea oficială pe care INSP a transmis-o Ministerului Sănătăţii pentru ghidul sanitar ce va fi transmis şcolilor, prevede ca masca de protecţie să fie obligatorie pentru copii doar în timpul recreaţiei.

În timpul orelor de curs sunt obligaţi doar profesorii să poarte mască, relatează digi24.ro
 
„Noi am formulat nişte recomandări pe care le-am transmis mai departe (în Ministerul Sănătăţii – n.red.). Printre acestea se numără distanţarea de un metru între bănci, purtarea măştii în recreaţie, dar nu şi în timpul pe care îl petrec copiii în clasă. Decizia privind numărul de copii care revine la şcoală va fi luată de fiecare unitate de învăţământ în parte, în funcţie de numărul de elevi, de spaţiu, de personalul didactic şi de numărul de cazuri de infectare. Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a declarat Simona Pârvu, pentru Edupedu.ro.
 
Declaraţia are loc în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat că acolo unde şcoala va începe fizic, elevii, profesorii şi personalul şcolar auxiliar vor trebui să poarte măşti de protecţie.
 
Simona Pârvu a mai precizat că la descoperirea unui elev infectat cu COVID-19, clasa acestuia se va închide pentru 14 zile, timp în care colegii săi şi ceilalţi contacţi stau în izolare. Pentru a se închide toată şcoala, trebuie să existe minimum 3 cazuri de infectare în 3 ture sau clase diferite. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: